Výstava FLORIA JARO ohromí nápaditými květinovými expozicemi symbolizujícími české dějiny

Na kroměřížském výstavišti proběhne na přelomu dubna a května již 42. ročník tradiční celostátní prodejní výstavy nejen pro všechny zahradníky a zahrádkáře – FLORIA JARO 2018.

Loňské rozdělení výstavy na dvě části mělo u návštěvníků velmi kladný ohlas, proto se organizátoři rozhodli i v letošním roce výstavu rozdělit do dvou termínů. První část výstavy proběhne od 27. dubna do 1. května a druhá se uskuteční od 5. do 8. května. Každá z expozic výstavy Floria Jaro se ponese v jiném duchu a návštěvníci se tak mohou těšit na dvě odlišná květinová aranžmá, která spojuje motto „Česká historie v květech“. Netradiční květinové pojetí a profesionální úroveň vnitřních expozic zajistí přední české floristky Klára Franc Vavříková a Jarmila a Petra Pejpalovy. Svými výtvory oslaví 100. výročí založení Československé republiky a českou státnost s nejzajímavějšími historickými osobnostmi. Obě části výstavy zpestří soutěže Českého zahrádkářského svazu. Témata soutěží jsou „Jarní slavnost“ a „Kytička k výročí – ČR 1918“.

V prvním termínu výstavy návštěvníky ohromí expozice galerijního typu tvořená tisíci jarních květin. V pavilonu A bude rozmístěno dvanáct naddimenzovaných kytic pro slavné ženy české historie jako kněžna Libuše nebo Božena Němcová. Páteční příchozí zároveň nadchne aranžování v přímém přenosu, kdy floristé zvučných jmen budou květinově ztvárňovat šest významných žen našich dějin jako Marii Terezii či Emu Destinnovou. O atraktivní hudební doprovodný program se v první části výstavy postarají Eva a Vašek, Veselá Trojka, Moravská veselka a další.

Druhá část výstavy uchvátí květinovým ztvárněním symbolických atributů známých českých mužů, které budou umístěny v pavilonu A. Na volné ploše G budou vystaveny pozoruhodné florální objekty v podobě českých vynálezů, které vytvoří profesionální aranžéři ze Svazu květinářů a floristů České republiky. Letos se organizátoři snažili pro návštěvníky připravit velmi atraktivní doprovodný program a na první dva dny druhé části připravili Víkend s Receptářem, který bude naplněn přednáškami Vladimíra Šindeláře, soutěžemi a bohatým programem, ve kterém vystoupí Marcela Holanová, Jan Vančura z legendární kapely Plavci a Vinš DUO. V dalších dnech si návštěvníci budou moci poslechnout hity skupiny DUO Jamaha a dalších.

Pro zábavu nejmenších zahradníků je přichystán unikátní Dětský svět Kroměříž s desítkami vnitřních i venkovních zábavních atrakcí.

Zahrádkářská prodejní výstava Floria Jaro nabídne návštěvníkům ke koupi vše potřebné pro dům i zahradu. K prodeji budou sezónní květiny, okrasné stromy a keře či zahradnické nářadí.

V letošním roce organizátoři mysleli na ještě větší komfort návštěvníků Výstaviště a vybudovali další dvě velká parkoviště. Tím se celková kapacita navýší na téměř tři tisíce parkovacích míst.

Partnerem výstavy Floria Jaro se staly České dráhy, které pro návštěvníky připravily zvýhodněné vstupné – „S platnou jízdenkou ČD do stanice Hulín nebo Kroměříž k zakoupené základní vstupence druhá zdarma“.

Výstaviště Floria Kroměříž navštíví každý rok přes 250 tisíc návštěvníků. Areál o velikosti čtyř hektarů obsahuje dva výstavní pavilony, jeden hektar zastřešených pavilonů, šest jedinečných tematických zahrad a unikátní Dětský a sportovní svět. Na výstavišti probíhají během celého roku koncerty, výstavy, veletrhy, svatby a jiné kulturní akce. Základní linii výstav tvoří zahradnické výstavy Floria Jaro, Floria Léto a Floria Podzim, které mají tradici již více než 40 let.

 

Výstava Floria JARO 2018:

Kdy:      

I.  část 27. dubna – 1. května 2018

II.  část 5. – 8. května 2018

otevírací doba vždy 9:00–17:00

Kde:     

Výstaviště Floria Kroměříž

(I. část http://www.vystavistefloria.cz/vystavy/floria-jaro-2018-1-cast)

(II. část http://www.vystavistefloria.cz/vystavy/floria-jaro-2018-2-cast)

Za kolik:     

základní vstupné je 100 Kč, vstupné pro rodiny je 250 Kč + další zvýhodněné vstupné

 

Doprovodný a hudební program:

Pátek 27. 4. – 10.00 až 11.30 + 12.30 až 14.00 Eva a Vašek

Sobota 28. 4. – 13.00 až 15.00 Motýl Band

Neděle 29. 4. – 13.00 až 15.00 Moravská Veselka

Pondělí 30. 4. – 13.00 až 14.30 Veselá trojka

Úterý 1. 5. – 13.00 až 15.00 Blues d´Effect

sobota 5. 5. – 10.00 až 16.00 Víkend s Receptářem

neděle 6. 5. – 10.00. až 16.00 Víkend s Receptářem

pondělí 7. 5. – 13.00 až 14.00 Duo Jamaha

úterý 8. 5. – 13.00 až 15.00 Divousy